Information

Maks deltagere: 8

Varighed: 45 minutter

Tidspunkt: Lørdag kl. 11.15 – 12.00

Instruktør: Jesper

Note: På dette hold træner vi frem mod en færdselsprøve. Programmet er at finde længere nede på siden.

Beskrivelse

På dette hold har vi stor fokus med at få den korrekte plads position og perfekte fri ved fod med udstråling af glæde og energi. Fri ved fod og plads er vigtige grundfærdigheder, når man træner lydighed, og giver helhedsindtrykket til en prøve. Ved at arbejde intens med disse øvelser, får du en mere motiveret, stabil og glad hund i plads positionen og i fri ved fod.

Vi vil have fokus på præcision og engagement i øvelserne. Vi arbejder med nedtrapning af belønninger samt at generalisere øvelserne med bl.a. forstyrrelser. Vi ser både på detaljer og helhed. Der arbejdes endvidere med temposkift, vendinger og gruppe. Yderligere vil vi beskæftige os med bagpartskontrol, som er en af grundfærdighederne for at opnå korrekt præcision i øvelserne.

Færdselsholdet er et hold, hvor alle har det tilfælles, at de har sat sig et mål med deres træning. 

På holdet stilles det krav, at hundeførerne har et mål med deres træning, gør sig overvejelser vedr. deres træning, træner hjemme for at blive bedre, og altså går målrettet efter det mål, de har sat sig. Dvs. hundeførerne tager selv ansvar for uddannelsen af deres hund. Det forventes, at hundeføreren træner selvstændigt med de kendte øvelser og at alle tilbyder sin hjælp.

Der arbejdes med:

– Kontakt og samarbejde mellem hund og fører

– Træningsforløbet sigter mod aflæggelse af en færdselsprøve (ikke et krav)

– Der arrangeres træning med andre klubber

– Motivation og belønning 

– Der arbejdes med præcision i udførelsen af kommandoer

– De enkelte øvelser deles op i mindre dele og der arbejdes med korte/koncentrerede træningspas.

– Der skal påregnes en træning mellem undervisnings gangene

Hvad er formålet med at træne på færdselshold

Holdets formål er at aflægge prøver i Rottweiler-regi, enten i kreds 1 eller i en anden kreds under Rottweilerklubben. Hundefører med hunde på forskellige plan mødes og træner sammen til hjælp og støtte for hinanden.

Træningen forgår som undervisning, selvtræning eller træning i mindre grupper. Flere hundefører kan træne forskellige øvelser sammen, alt efter hvilke fokusområde man er kommet til. Der vil ikke være line-up som kendt fra tidligere lydighedshold.

Ansvar og opgave ligger hos den enkelte hundefører. Der lægges stor vægt på, at der udføres hjemmetræning og der tages fat om de opgaver der aftales med trænere på holdet.

Træningen tilrettelægges af den enkelte hundefører i samarbejde med trænerne. Det skal tilstræbes at der ud over de vante lydigheds øvelser, øves f.eks. kondition, spor, socialiseringsøvelser i byområde, oa.

Enhver der har til formål at tage en ABC / SL / færdsels- eller IGP prøve med sin hund, kan deltage på holdet. Alle lovlige brugshunde uanset race eller afstamning kan deltage på holdet. Blandingshunde kan ligeledes deltage.  Det skal bemærkes at blandingshunde efter aflagt prøve ikke kan deltage i DM/VM udtagelser. 

Færdselsprøve

Du kan finde programmet for færdselsprøven herunder. Tryk for at åbne programmet.

Brugsprøveprogrammet IGP

BEMÆRK! Man skal have bestået en færdselsprøve for at deltage i IGP prøverne!

Enhver der har til formål at tage en ABC / SL / færdsels- eller IGP prøve med sin hund, kan deltage på holdet. Alle lovlige brugshunde uanset race eller afstamning kan deltage på holdet. Blandingshunde kan ligeledes deltage.  Det skal bemærkes at blandingshunde efter aflagt prøve ikke kan deltage i DM/VM udtagelser. 
En rottweiler er en brugshund, derfor er de officielle prøver i Rottweilerklubben også baseret på brugshundearbejdet.

De officielle brugshundeprøver – IGP, består af 3 dele:

Gruppe A: Spor – under træningen vil du blive introduceret til træningen af spor.

Gruppe B: Lydighed – som tidligere nævnt, er forudsætningen for træning kontakt, derfor lægger vi meget stor vægt på opbygning af kontakt mellem hund og fører.

Når kontakten er til stede, kan vi arbejde med indlæring af øvelser, der indgår i lydighedsprogrammet.

Gruppe C: Forsvarsarbejde – inden du kan begynde træning af forsvarsarbejde er der visse betingelser, der skal være opfyldt. Der skal være kontakt mellem dig og din hund. Du skal have planer om at aflægge brugsprøver. Hvis disse betingelser ikke er opfyldt, kan du ikke træne forsvarsarbejde. Din træner vil bedømme, hvornår du er klar til træning af forsvarsarbejde.

Brugshundehåndbogen kan købes i klubhuset!