Information

Træningstider:  onsdag 17-18.30 på følgende datoer:

  1. marts 20. marts 3. april og 17. april

Instruktør: Susanne

Beskrivelse

Holdet er for voksne, sunde, raske og træningsvante hunde. Uanset om du har ambitioner om konkurrence eller bare gerne vil forbedre samarbejdet med din hund eller pudse jeres grundfærdigheder af, kan du få glæde af denne træning.

Særligt hvis hund eller fører ikke trives med den lidt stive form i lydighedsprogrammerne, vil sporten rallylydighed være et godt og sjovt alternativ.

Sporten rally lydighed består for en stor del af lydighedsøvelserne lineføring/fri ved fod, sit, dæk, stå (i begynderklassen) men også tricks som bakke væk foran fører og twist. Senere i klasserne indgår bla. også enkelte agility forhindringer samt fremadsending til felt og runde kegle.

Højrehandling forekommer allerede fra øvetklassen, hvor hunden i øvrigt ikke må føres i line og banerne bliver længere. Så der er et stort spring i sværhedsgrad allerede fra begynder til øvet klassen. Har man ikke grundarbejdet iorden, bliver det måske svært at bestå klassen til en prøve.

Før man begiver sig ud i at gå hele baner, skal man have styr på hver enkelt øvelse i klassen og i særdeleshed det, der foregår mellem skiltene! Vores samarbejde og kontakt, samt hundens motivation og udholdenhed i fri ved fod/lineføring er alfa og omega for at få succes.

En bane kan, alt efter hundens tempo og hvilken klasse der tale om, tage flere minutter at gennemføre. For de fleste hunde er det rigtig lang tid, at arbejde uden belønninger. De kan nemt miste motivationen til arbejdet. Hvis vi så ovenikøbet stiller dem foran øvelser, der er for svære, får vi ikke succes, og hunden mister lysten til samarbejdet.

Derfor vil jeg på dette kursus sætte fokus på indlæring/forbedring af de grundlæggende adfærd samt introducere øvelser fra hovedsageligt begynderklassen. Men også adressere de vigtige belønningsfærdigheder og hvordan vi kan bevare hundens fokus og motivation.

Vi arbejder også med kæder af skilte, med fokus på, at bevare kontakt og motivation hos hunden samt oparbejde vedholdenhed i vores fri ved fod/lineføring.

Medbring altid:

Pausetæppe/bur, mange små bløde godbidder af forskellig slags (ikke blandet sammen), belønningslegetøj (et særlig godt legetøj hunden kun ser til træning), vand og skål samt tøj tilpasset vejret, da vi træner udendørs.

OBS kursisterne hjælper altid med opstilling og oprydning af udstyr.  Det er vigtigt at komme til tiden og hjælpe til, så I får fuldt udbytte af den afsatte tid.