Information

Tidspunkt: Søndag kl. 9 (Tidspunkt kan variere. Kontakt Annette ved spørgsmål)

Instruktør: Annette

Bemærkninger: 
– Alle der har betalt træningsgebyr kan gratis deltage i sportræningen. 
– Arealet vi bruger kan variere fra gang til gang. Se enten opslag på facebook eller kontakt Annette for mere information.

nose

Beskrivelse

Mit ”sporhold” træner den grundlæggende træning til at bestå en Begynder prøve/IGP-prøve.

Sportræning er mest for din hund, men det er også god motionstræning til hundeføreren. 
Vi starter fra bunden, alt efter hvor god/meget din hund kan. Alle er på forskellige niveauer. Jeg følger så vidt muligt, alle på et spor pr. gang, og er du helst fri for mine idéer, er det helt OK, at gå ”selv”

Men spor er bare sjovere, når vi er nogle stykker.

Vi øver også Feltsøg. En af de nye muligheder i det nye prøveprogram.

Til træningen skal der medbringes: 

 – Super lækre godbidder, som er skået ud i meget små stykker. De skal være ekstra gode, det er meget vigtigt.
– Lille æske/madkasse, den skal bruges som slut genstand på sporet.
– Line (gerne uden ekstra ringe). Under indlæringen behøver linen ikke være længere end 2 meter. Senere hen skal man ud og gå i en line der er 10 meter. Men det er først når hunden har lært at gå spor.
– Sporpind, der kan købes i klubhuset. Bruges til at markere hvor sporet starter.
– Bold, klud, bidepølse eller andet hunden kan lide at lege med. Bruges som belønning når i er færdige med sporet.
– Husk skål og vand til hunden. Så den kan få lidt at drikke efter sporet.   

Sporarealer og hvorfor spor?

Spor – Hvorfor er det så vigtigt?

At lære sin hund og sig selv at gå spor, er nok noget af det sjoveste du kan lave sammen med din hund.
Det giver hunden en stor chance for at bruge sin lugtesans, der er meget mere følsom end vores.
At gå spor er en rigtig god aktivitet for hunden. Det øger hundens evne til at koncentrere sig og arbejde selvstændigt dog under førerens kontrol.

Hvorfor spor og hvad kan man bruge det til?

Hundens næse er det mest fintfølende der findes. I forhold til et menneske med ca. 5 millioner lugteceller har hunden ca. 250 millioner lugteceller. Det må siges, at være en væsentlig forskel. Derfor oplever hunden verden på en helt anden måde end vi mennesker – dens verden er hovedsagelig baseret på lugt.

Det at gå spor med sin hund er et samarbejde mellem hund og føre på helt anden vis end almindeligt arbejde med hunden. Til lydighedstræning og forsvarsarbejde er det føreren der bestemmer, men når man går spor er det hunden der bestemmer – hunden kan lugte hvor sporet går – det kan føreren ikke. Derfor er det meget vigtigt, at hunden (og føreren) lære, at lige præcis når man går spor er det hunden der er den overlegne og derfor bestemmer. Det lærer hunden hurtigt og derfor er det vigtigt, at føreren lære og læse sin hunds signaler for hvornår den er på sporet og hvornår den er på skovtur. Det er straks værre med føreren af hunden – 99 % af alle de mennesker der går spor med deres hunde tror til stadighed, at de er på lydighedsbanen og derfor ved bedst.

For hunden er sporarbejde den bedste hjernegymnastik der findes. Den får lov, at bruge sin mest udviklede sans nemlig lugtesansen. En hund der går spor bruger faktisk mere energi end en hund der løber ved siden af en cykel. Du kan ikke “cykle” din hund andet end fysisk træt, men efter en dag med spor er den både psykisk og fysisk mættet.