Unghundetræning
Positiv hundetræning for hunde af alle racer.
Information
Unghundetræning
9 onsdage kl. 17.30-18.30 5. 12. 19. 26. marts 2. 9. 23. 30 april 7. maj (RESERVE datoer 14. og 21. maj – i tilfælde af aflysning)
Instruktør: Susanne

Beskrivelse
For hunde i alderen 6-24 mdr. Det forudsættes at du og din hund har træningserfaring som minimum svarende til et hvalpehold, eller du er erfaren fører med en ung begynderhund.
Der undervises med baggrund i klikkerprincipperne og positiv motivation, men det er intet krav at der bruges fysisk klikker.
På dette hold har vi fokus på øvelser der stimulerer og udfordrer hunden mentalt og fysisk samtidig med vi styrker samarbejdet og relationen mellem hund og ejer.
Det er øvelser som belønningskompetencer, fristeøvelser, næsearbejde, tricks og kropskontrol blandet med de almindelige fundamentøvelser fokus, sit, dæk, stå, indkald og U-turn vi kommer til at arbejde med. Jeg underviser ud fra den enkelte hunds niveau.
Det er vigtigt, når vi arbejder med en unghund, at have øje for at arbejdet skal være sjovt for hunden, og ikke at gøre arbejdet for svært eller stille urimelige krav. De kan hurtigt miste motivation og selvtillid og så er arbejdet ikke sjovt for nogen.
Man må også indstille sig på at være tålmodig, især når hunden pludselig har glemt noget, den har kunne tidligere. Eller ikke ved, hvad den selv hedder, når vi kalder på den.
Hunde er forskellige, og det er også helt individuelt, hvordan den enkelte hund kommer gennem det, at udvikle sig til en voksen hund rent hormonelt. Nogle kommer lettere igennem det end andre. Den ene dag har man den søde, blide, lille hvalp, for hvem man er hele dens verden. Den næste dag vågner man op til en helt anden hund, der ikke hører efter, gør af andre hunde, er blevet bange for noget den ellers aldrig har reageret på tidligere eller noget helt andet.
Hanhunde snuser mere, strinter (meget) mere, bliver ekstra opmærksomme på andre hanhunde og ikke mindst, i perioder, bliver de ret forstyrret af duften af løbetidstæver i nabolaget. Noget som kan udfordre enhver hanhundeejers tålmodighed. Heldigvis er ’løbetidssymptomer’ hos hanhunden værst i unghundealderen, men det er noget, der skal håndteres og tages højde for. I træningsøjemed skal hanhunden lære at fokusere på andre ting end tæve-færten.
Hvis du har en meget udadreagerende hanhund er alle bedst tjent med at I en periode tager nogle enetimer istedetfor at gå på et hold.
Hunhunde er mest påvirket omkring løbetiderne, hvilket til gengæld kommer snigende og er mindre forudsigeligt. Hunhundenes cyklus strækker sig over 3-4 mdr. som er den periode de ville have været drægtige og haft diende hvalpe, var de blevet parret ved løbetiden. De kan i denne periode virke humørsyge og mangle energi, have mindre appetit, gide lege mindre osv. Dette er noget man i høj grad skal tage hensyn til i hverdag og træning.
Jeg glæder mig til at se dig og din hund til en gang god unghundetræning!